-
-
Babolat Padel Bat (63)
-
Bullpadel Padel Bat (96)
-
Drop Shot Padel Bat (43)
-
Dunlop Padel Bat (41)
-
Head Padel Bat (106)
-
Junior Padel Bat (39)
-
Osaka Padel Bat (47)
-
Prince Padel Bat (5)
-
Royal Padel Bat (10)
-
RS Padel Padel Bat (31)
-
Softee Padel Bat (13)
-
Starvie Padel Bat (70)
-
Tecnifibre Padel Bat (5)
-
Vibor-A Padel Bat (11)
-
Wilson Padel Bat (53)
-
ZERV Padel Bat (44)
Vil du vide mere omkring Padel Bat?
For at kunne spille ordentligt, når du spiller padel, er det selvfølgelig afgørende, at du har det rette bat. Der er forskel på battene både i forhold til formen, materialerne og tyngden. Det påvirker alt sammen, hvor let eller svært det er at styre battet. Og hvilke muligheder battet giver dig. For eksempel har du bedre mulighed for at skrue bolden med nogle af de bats, der så til gengæld ikke giver dig lige så meget kontrol.
I takt med at du bliver dygtigere til at spille padel, vil du altså typisk få brug for at skifte dit bat ud, så du har et, der passer til dit niveau.
Tre former af padelbats
Padelbats findes i tre forskellige former: Runde, dråbeformede og diamantformede.
Rundt
Runde padelbats har et stort sweetspot, som det kaldes. Det betyder, at du har nemt ved at ramme bolden, når du bruger sådan et bat. Det er derfor et bat, som henvender sig til dig, der er begynder eller letøvet – eller bare spiller padel for motionens skyld.
Dråbeformet
Når du er blevet mere øvet, eller hvis du allerede har erfaring med ketchersportsgrene, vil et dråbeformet bat være det rette. Der er sweetspottet mindre. Det betyder, at det kræver mere træning at ramme bolden rigtigt. Til gengæld kan du få langt mere fart på bolden, når du bruger et dråbeformet bat frem for et rundt.
Diamantformet
Det diamantformede bat er til dig, som er meget øvet. Sweetspottet er betydeligt mindre end på de to andre. Til gengæld vil du med dette bat også kunne få god fart på bolden, såvel som du har bedre mulighed for at skrue den.
Kernen i padelbattet
Kernen i padelbattet har stor betydning for, hvor nemt eller svært det er for dig at ramme bolden. Er du begynder, har du brug for en blødere kerne. Det gør det nemmere at kontrollere bolden. Er du øvet, vil du derimod gerne have en hårdere kerne. Den giver dig mulighed for at få mere fart på bolden.
Kernen i et padelbat består typisk af materialet EVA. Det fås både i en skumudgave og i en gummiudgave. I battene med blødere kerner, vil det være en skumudgave. Men i battene med en hårdere kerne er EVA-materialet af gummi. Når du vælger et bat, skal du derfor holde øje med hvilken af de to typer, der er tale om.
Overflade på padelbattet
Overfladen på padelbattet har selvfølgelig også stor betydning for, hvordan du spiller. På bat til nybegyndere er overfladen glat. Det gør det nemmere for dig at kontrollere bolden. På bat til øvede er overfladen ru. Det gør det nemmere at skrue bolden.
Padelbats er typisk enten fremstillet af glasfiber eller carbon. Glasfiber er et mere fleksibelt materiale, mens carbon er et mere stift og holdbart materiale. Bats til øvede vil typisk altid være fremstillet i carbon, mens der kan være forskel på bats til begyndere.
Vægt på padelbattet
Vægten på et padelbat er også afgørende for, hvor god kontrol du kommer til at have med bolden. Padelbats fås i tre vægtklasser: Ultra Light, Light og Standard. Ultra Light bat vejer mellem 300 og 325 gram. De egner sig særligt til dig, som er ved at skifte fra et juniorbat til et voksenbat. Eller dig, der har mindre skader i armen eller hånden. Nogle kvinder foretrækker også at spille med et Ultra Light bat.
Light battene vejer mellem 345 og 360 gram. De er lidt lettere end standardbattene, og er igen til dig, der foretrækker et lidt lettere bat. Nogle bats designet specielt til kvinder er i Light kategorien.
Et standard padel bat vejer mellem 360 og 375 gram. Som erfaren spiller vil du kunne udnytte den kraft, som et tungere bat giver.
Sådan vælger du det bedste padelbat til dit spil
Der er altså en række faktorer, du skal tænke over, inden du vælger et padelbat. Det er først og fremmest:
Niveau: Du skal tage hensyn til, hvilket niveau du er på. Er du begynder, har du brug for et lettere rundt bat, hvor det er nemmere for dig at kontrollere bolden. Men er du mere erfaren, har du brug for at kunne skrue bolden og at få høj fart på.
Pris: Prisen spiller selvfølgelig også altid en rolle, når du skal vælge et bat. Du kan få padelbats i alle prisklasser. Som nybegynder behøver du ikke at investere i et dyrt bat. Det kan du vente med, til du er øvet, og du ved, hvordan du godt kan lide at spille.
Vægt: Vægten på battet har betydning for, hvor hårdt det er for dig at bruge battet, og hvor meget fart du kan få på bolden. Jo tungere battet er, des mere kan du udnytte tyngden til at få fart på bolden, hvis du er øvet.
Kontrol: Når du er begynder, har du brug for at have stor kontrol over bolden, når du spiller. Det får du ved at vælge et bat med en glat overflade og en blød kerne. Når du er øvet, er det ikke lige så vigtigt, at du har en høj grad af kontrol. Der er det vigtigere, at du kan skrue bolden og få mere fart på den.
Fart: Jo mere øvet du bliver, des vigtigere bliver det for dig, at du kan få fart på. Et tungt diamantformet bat i carbon med en hård kerne vil være det bat, der kan give dig mest fart på dit slag. Det er dog også det bat, der er sværest at styre.
Balance: Der findes tre forskellige former for balance: Et bat kan enten være hovedtungt, hovedlet eller even. I et hovedlet bat ligger tyngden fra midten af battet og ned mod hånden. Det giver dig bedre kontrol med battet, hvorfor det er særligt velegnet til begyndere. Et hovedtungt bat giver næsten sig selv: Der er hovedet tungt. Det hovedtunge bat giver dig mulighed for at få mere fart på. Et bat med en even balance kan bruges som en overgang mellem de to.
Synes du stadig, det virker uoverskueligt at finde det rigtige padelbat?
Så tjek den online padelbat-rådgiver som henholdsvis Padelspecialist.dk og Padelshoppen.com
har på deres hjemmeside. Alt hvad du skal gøre, er at besvare et par enkelte spørgsmål. Så får du vist en oversigt over de padelbats, webshoppen sælger, som passer til dit spil og niveau.
Bonustip, når du køber padelbat
Vi har hørt Peter Gøggaard-Clausen fra Padelspecialist, hvad han vil anbefale, når du skal købe et bat:
”Ved køb af et nyt bat vil jeg på det kraftigste anbefale at tilkøbe en rammebeskytter samt overgrips. Med dette tilbehør kan du forlænge levetiden på dit bat samt optimere dit greb. Ofte kan dette samlet købes for 100-150,- Kæmpe anbefaling herfra!”
Tippet er hermed givet videre.
De rigtige sko og strømper er med til at understøtte godt spil
Det er selvfølgelig ikke kun dit padelbat, der er afgørende for, hvordan du spiller. Det er dine sko og dine strømper også. Med de rette sko kommer du til at stå langt bedre fast på banen, og de støtter dine ankler, så du undgår skader. Strømperne hjælper dig til at stå bedre fast i skoene og leder sveden væk fra dine fødder.
Du kan finde både padelsko og padelstrømper her hos padelpriser.dk.
Find nemt dit padelbat gennem Padelpriser.dk
Her hos Padelpriser.dk forhandler vi ikke padelbat. I stedet bruger vi meget tid på at finde frem til de bedste bats og de forhandlere på markedet, som har gode anmeldelser på TrustPilot.
Ruller du op til produktoversigten finder du således en oversigt over alle de mest populære padelbats netop nu.
Du kan klikke ind på hvert enkelt bat og læse mere om det. På produktsiden for det enkelte bat, finder du også en oversigt over, hvilke af de bedste danske webshops, som har det på lager. Samt hvad det koster hos dem.
Så kan du nemt finde frem til det bedste padelbat til netop dig, og hvor du køber det til den laveste pris.