Et padel pakketilbud er perfekt for dig, der er begynder. Her får du to ens bat og et rør med bolde. Så kan du hurtigt komme i gang med at spille. Som begyndere vil I nemlig typisk skulle bruge samme type bat til at spille med, fordi I skal bruge et bat, hvor I har stor kontrol over bolden. Senere kan du opgradere til et bat, der er mere udfordrende at spille med, og som passer til lige præcis din spillestil. 

Padel tennis – eller bare padel, som sporten normalt kaldes – er en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden. Det skyldes, at det både er et sjovt og udfordrende spil. Du får rørt dig, samtidig med at du skal tænke over dine slag. Padel spilles altid to mod to, hvilket også gør det til et meget socialt spil. Hvis du har hørt om padel og er blevet interesseret i at spille, er det derfor ikke så underligt. 

For at kunne komme i gang med at spille har du dog brug for det rette udstyr. Det er selvfølgelig først og fremmest to padelbat og bolde. Med dem i hånden kan du besøge en af de mange padelbaner, der er dukket op rundt omkring i Danmark, og komme i gang med at spille. 

Padel egner sig nemlig godt til nybegyndere, hvis du for eksempel synes, at det er lidt svært at komme i gang med at spille tennis som voksen, fordi mange af de andre har gået til sporten, siden de var børn, får du ikke samme problem med denne sport. Fordi den er så ny, vil der være mange nybegyndere lige som dig. 

Sådan vælger du det rette padelbat som begynder 

Battene er noget af det, der adskiller padel fra tennis. Battene har ikke net, men er fremstillet i skum med huller i. Det gør det nemmere at styre bolden, hvilket også er en af grundene til, at sporten er så populær. 

Men hvordan vælger du så det rette begynder padel bat? Der det vigtigt, at du ser på, hvilke bat der er nemme at slå med. Det sikrer dig den bedst mulige start på spillet, så du stille og roligt kan lære at mestre de forskellige teknikker. 

Rundt, diamantformet eller dråbeformet bat

Først og fremmest er det vigtigt, at du er opmærksom på, om du skal bruge et rundt, dråbeformet eller diamantformet bat. Når du leder efter et padel tennis bat til begynder, er det klart smartest at vælge det runde, da det gør det nemmere for dig at ramme bolden. 

Har du stor erfaring med sportsgrene, hvor du bruger et bat, kan det dog være, at du allerede som begynder, kan mestre et dråbeformet bat. Det er nemlig lidt sværere at spille med, men kan give dig en større kontrol med bolden, når du mestrer det. De diamantformede bat er for dem, der er øvede padelspillere. 

Overfladen på battet 

Som begynder bør du altid vælge et bat med en glat overflade. Det giver dig en bedre kontakt med bolden, hvilket du har brug for, når du først lige skal til at lære at spille. Det er derfor først senere, at du kan opgradere til et bat med en ru overflade. Det giver dig mulighed for at skrue bolden, men det behøver du ikke at kunne som begynder. 

Hvilken kerne skal battet have? 

Når du skal vælge et padel bat til begyndere, skal du også tænke over, hvilken kerne der skal være i battet. Jo blødere kernen er, des nemmere bliver det for dig at kontrollere bolden. Derfor bør du som nybegynder gå efter en blød kerne. 

Når du har fået bedre styr på spillet, kan du i stedet vælge et bat med en hård kerne. Den hårde kerne betyder, at du kan skyde boldene hurtigere af sted, hvilket du selvfølgelig har brug for som øvet. Her kan du også godt håndtere, at du ikke har lige så meget kontrol over bolden. 

Køb til din aldersgruppe 

Der er selvfølgelig også mange børn, der er vilde med at spille padel. Der findes derfor også bat til dem. Når du køber et padelbat, skal du se på, om det er et padelbat, der passer til din aldersgruppe. På børnebattene står der som regel Kids, Junior eller lignende. På den måde kan du nemt se, om det er et børnebat eller et voksenbat, der er tale om. 

Padel pakketilbud er smart til to begyndere

Skal du til at købe padelbat for første gang, er det oplagt, at du benytter dig af et padel bat pakketilbud. Der får du to bat og et rør med bolde. Spillet spilles jo sammen med en makker, derfor kan du enten købe de to bat til dig selv og så låne det andet bat ud til den, du spiller med, eller du kan give det til en ven, som du ved, vil blive din faste makker. 

Med et padelbat pakketilbud får du to ens bat. Hvis du bestiller sammen med en anden, skal du derfor bestille til en, der har brug for et bat, der er magen til dit. Det er derfor, at pakketilbuddene er særligt gode til begyndere. Der starter I jo med at være på samme niveau. Efterfølgende kan det være, at den ene af jer udvikler sig hurtigere spillemæssigt end den anden. 

De bolde, der bliver brugt til padel, er lidt mindre end tennisbolde. Du skal derfor have en rigtig padelbold for at kunne spille spillet ordentligt. Med et pakketilbud får du et rør med bolde, så du har nogle bolde at starte med, når du skal i gang. 

Det skal du tænke over, når du vælger bat som øvet

Når du har fået noget rutine med at spille padel, skal du selvfølgelig lægge vægt på nogle andre ting, når du vælger et bat, end du skulle som nybegynder. Her handler det om at finde et bat, der passer til dit niveau og din spillestil. 

Du skal stadig tage stilling til, om du vil have et rundt, dråbeformet eller diamantformet bat. Måske ønsker du netop et nyt bat, fordi det er blevet for nemt for dig at spille med det runde. Så kan det dråbeformede være en god overgang, inden du kaster dig ud i at spille med et diamantformet bat. 

Du bør udfordre dig selv ved at vælge et bat med en ru overflade og en hårdere kerne. Det giver dig mulighed for at skrue boldene og sende dem af sted med mere fart på. Det er sikkert noget af det, som du savner i dit nuværende spil. 

Er der en anden i din klub, der har brug for præcis samme form for bat som dig, kan I selvfølgelig også benytte jer af et padel tennis bat pakketilbud. Her får I jo to ens bat og et rør med bolde. Det kan være en smart måde at spare penge på. Men er der ikke en anden, der vil dele et pakketilbud, bør du gå efter et bat, der passer til dig.  

Er det nødvendigt at tage et kursus i padeltennis?

Måske er du vant til at spille tennis og tænker derfor, at det ikke kan være så svært for dig at komme i gang med at spille padeltennis. Det er dog en god ide, at du tager et kursus eller får noget instruktion. For der er nemlig forskel på, hvordan du spiller padel, og hvordan du spiller tennis. 

Når du har taget et kursus, vil du være klar til at spille selv. Det er en smart mulighed for dig, der gerne bare vil kunne leje en bane og spille med nogle af dine venner. I det tilfælde er det jo oplagt, at du benytter dig af et af vores padelpakketilbud. 

Padel er dog også en meget social sport, hvor der er mange turneringer, og hvor spillerne lærer hinanden godt at kende. Derfor kan det også være sjovt for dig at spille i en klub. De fleste klubber har hold for nybegyndere, hvor du har mulighed for at lære sportsgrenen bedre at kende. Derefter kan du melde dig ind på et af deres andre hold, hvor du kan spille sammen med andre på dit niveau. 

Det er altså smart, at du både udnytter mulighederne for hele tiden at forbedre dig i forhold til at spille padel, samtidig med at du kan drage fordel af, hvor social sportsgrenen er. Med et fornuftigt pakketilbud er du godt på vej til at komme i gang med sportsgrenen. Lige meget om du vil spille selv, eller du vil spille på et hold.