Historien om padeltennis

Padeltennis er en rimelig ny sportsgren. Men det forhindrer den ikke i at være den hurtigst voksende i verden. Flere og flere begynder hvert år at spille padel, og siden 2014 har der også været afholdt verdensmesterskaber i sportsgrenen. 

Historien om padeltennis er næsten et lille eventyr i sig selv, hvor en mand får en god ide, der siden breder sig til resten af verden. Padel er, som du måske ved, den hurtigst voksende sportsgren i verden i øjeblikket. Folks begejstring for sportsgrenen er derfor nærmest vokset eksponentielt, siden den blev opfundet for lige knap 60 år siden. 

Det startede i Mexico

Det hele startede i Acapulco i Mexico i 1965, da Don Enrique Corcurera gerne ville have en tennisbane på sin grund. Hans have var dog ikke stor nok til, at der kunne være en tennisbane, der levede op til de traditionelle mål. Derfor fik han skabt en bane, der var cirka halvt stå stor som en almindelig bane. 

På grund af pladsmangel var det også nødvendigt, at den ene del af banen var op ad muren til hans hus. Det ville jo give det ene hold nogle unfair fordele, derfor satte han også en mur op i den anden side af banen, så begge hold altså spillede under de samme forhold. Dermed blev padelbanen, som vi kender den i dag, skabt. 

Udbredelse til Spanien og resten af verden

I 1974 havde Don Enrique Corcurera besøg af en ven fra Spanien, Alfonso de Hohenlohe. Han blev så vild med at spille padel, at han byggede padelbaner på sit hotel i Spanien. Han ændrede dog spillet en lille smule, så det blev nemmere at konkurrere i det. De næste 20 år blev spillet løbende ændret, indtil det fik den form, som vi kender i dag. 

I 1975 spillede argentineren Julio Mediteguy padel på et af Alfonso de Hohenlohes hoteller i Marbella. Han blev så begejstret for spillet, at han fik bygget en padelbane, da han kom hjem til Argentina. Han er en af de vigtigste grunde til, at Chile og Argentina udover Spanien nu er et af de lande i verden, som har flest padeltennisspillere. 

Siden bredte sportsgrenen sig til resten af verden. For eksempel var der mange europæere, der lærte sportsgrenen at kende, når de var på ferie i Spanien. Padel kom til Danmark i 2007, hvor der åbnede en bane i Fredericia. Angiveligt skulle den længste padeltenniskamp være blevet spillet her i landet. Den varede 11 timer og 52 minutter. 

Verdensmesterskab i padeltennis 

Padeltennis bliver i dag spillet på professionelt niveau, og der er siden 2014 blevet afholdt verdensmesterskaber i sportsgrenen. Tidligere var det kun spanierne, som kunne deltage i turneringerne, men fra 2014 fik alle nationaliteter lov til at deltage. 

Til verdensmesterskaberne bliver både de bedste mandlige og kvindelige spillere fundet. Det sker på baggrund af mellem 15 og 20 indledende turneringer inden finalen. 

Selvom padel er en ny sportsgren herhjemme, er den altså allerede meget veletableret rundt omkring i verden. Når du først begynder at bevæge dig ind i padelverdenen, vil du opdage, hvor mange turneringer der findes.

Similar Posts

Skriv et svar